superior

DestinacionsEstudis

El LabTurisme de la Diputació de Barcelona presenta les dades del 2016 en una útil infografia

Un cop més, la Diputació de Barcelona, a través del LabTurisme, posa al servei de tots els professionals del sector les dades turístiques de l’any 2016 de l’Entorn de Barcelona en una infografia molt clara i fàcil d’interpretar. Recordem que l’Entorn de Barcelona significa que fa referència a totes les comarques de Barcelona amb l’excepció del Barcelonès.

La infografia comença amb les grans dades generals, com ara 4,7 milions de turistes; 13,5 milions de pernoctacions i la procedència d’aquests turistes, dividits per Espanya, Europa i resta del món, així com l’estada mitjana en els principals allotjaments.

A continuació hi han les dades de distribució comarcal dels turistes, on veiem clarament que les comarques de platja són les que tenen més turistes (Maresme 29,7% i Baix Llobregat 27,4%). Les segueixen el Vallès Occidental (12,5%) i Garraf amb un 10,5%.

Seguidament la infografia informa del perfil del turista i hi trobem tipologia d’allotjament, motivació de la visita, contractació del viatge, repetitivitat, fonts d’informació consultades i dades com ara sexe, edat mitjana i acompanyants (en parella; en parella i fills o sol/a).

Les darreres informacions de la infografia fan referència als llocs d’interès, amb el nombre de visitants als principals llocs d’interès. La Roca Village se situa en el primer lloc, amb 4,3 milions de visitants, seguit del Monestir de Montserrat amb 2,5 milions i el Circuit de Barcelona Catalunya a amb 0,5 milions i els impactes econòmics (despesa diària mitjana per persona en la destinació, despesa mitjana total per persona, ingressos per arribades, nombre d’empreses del sector turístic i nombre de treballadors del sector).

Finalment trobem la distribució comarcal de la taxa turística i la valoració i reputació, on hi ha tres ítems: identitat en línia, satisfacció i reputació en línia).

En definitiva, una eina visual molt clara i útil, que és pot descarregar des del web de la Diputació de Barcelona.

Vull descarregar-me la infografia

Articles relacionats

Back to top button