superior

Destinacions

La Fórmula 1 a la valenciana al Circuit de Catalunya

Mantenir la celebració del Gran Premi de Fórmula 1 al Circuit Barcelona-Catalunya suposa una inversió astronòmica per a l’administració pública. El retorn de la inversió hauria de ser prou alt com per compensar un esforç de milions i milions d’euros.

Ara toca renovar l’acord per a la celebració de nous grans premis en els propers anys. Sobre la taula un contracte que suposa una nova inversió milionària. Però qui es beneficia realment de la Fórmula 1? L’Ajuntament de Barcelona ja va anunciar que aniria retirant la seva aportació econòmica a aquest esdeveniment de mica en mica. La Generalitat de Catalunya afirma que està compromesa amb els grans premis a Montmeló i està disposada, sembla ser, a seguir injectant una suma de diners que recorda a aquells “meravellosos” anys de malbaratament de la Comunitat Valenciana.

És curiós veure com sectors empresarials privats s’erigeixen com a grans defensors de la F1 a Catalunya, però a l’hora de la veritat no fan cap aportació a l’esdeveniment, i deixen tota la càrrega econòmica a l’administració pública. Recentment, el president de la patronal Foment del Treball assegurava que és imprescindible que el circuit de Montmeló continuï acollint aquesta cita automobilística. No va trigar a demanar a les institucions que ho garanteixin, però en cap moment va esmentar el suport econòmic empresarial. El govern es veu abocat a assumir les pèrdues que genera la F1 mentre altres deuen d’estar recollint els seus beneficis.

El Circuit ha generat més de 10 milions d’euros en pèrdues el 2018 i en l’última dècada acumula unes pèrdues totals de 50,5 milions. Ni el sector hoteler, ni el sector comercial, ni l’automobilístic han mostrat cap interès a posar diners per a aquest esdeveniment. I és curiós veure com en altres destinacions homologables a Catalunya, com és el cas d’Holanda, han recuperat el seu Gran Premi de F1 gràcies a les aportacions totalment privades ja que l’administració va rebutjar participar en trobar “injustificable” destinar diners del contribuent a un esdeveniment d’aquestes característiques. L’operació de renovació de l’acord amb el Circuit Barcelona-Catalunya recorda a altres èpoques i pròpies de destinacions res homologables a la nostra.

 

Articles relacionats

Back to top button