superior

Destinacions

El primer parc natural català reserva i destinació turística Starlight

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha rebut la certificació Reserva i Destinació Turística Starlight, reconeixements que s’atorguen a zones que adopten mesures de protecció i tenen uns nivells de qualitat excepcionals, a més de disposar d’infraestructura per impulsar el turisme astronòmic.

Es tracta del primer parc català, i un dels primers de l’Estat, que rep aquesta distinció atorgada per la Fundació Starlight i que té l’objectiu de preservar la qualitat del cel fosc de la zona i desenvolupar-hi activitats turístiques basades en aquest recurs natural. Se suma al Montsec, seu del Parc Astronòmic Montsec (PAM), també a la demarcació de Lleida, que ja disposa des del 2013 de la certificació com a Reserva i Destinació Turística Starlight.

Durant el procés de certificació s’ha efectuat una avaluació de l’estat actual del cel pel que fa a nivells de foscor, per poder així determinar mesures de prevenció que permetin la conservació i la millora de les condicions ambientals a l’espai protegit.

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha esdevingut un dels principals actius naturals del Pirineu lleidatà. L’any 2017 va rebre un total de 560.000 visitants que van generar a l’entorn del parc un impacte econòmic de gairebé 17 milions d’euros.

Amb una superfície de 14.199 ha, més 26.733 ha de la zona perifèrica, aquest espai natural es reparteix entre el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l’Alta Ribagorça i la Val d’Aran, constituint la representació més genuïna de l’alta muntanya. El parc és únic per la majestuositat dels seus paisatges i per la riquesa de la flora i la fauna que acull. Va ser el primer de l’Estat en obtenir la certificació Q de Qualitat Turística, l’any 2006.

Articles relacionats

Back to top button