superior

AllotjamentAAVV i TTOO

La central de reserves de ‘Les Kellys’ ja compta amb mig miler de mecenes

El sindicat de Les ‘Kellys’ que representa les cambreres de pis i treballadores de la neteja està impulsant la creació de la seva pròpia central de reserves d’allotjament. Volen comercialitzar aquells hotels que compleixin amb uns requisits de “treball just”.

Per poder fer-la realitat Les Kellys han activat una campanya de micromecenatge que durant el mes de juliol ha recaptat 15.000 euros dels 60.000 euros que marquen com a mínims per tirar-la endavant. Fins ara han estat mig miler els donants que han aportat aquesta primera quantitat que encara queda lluny de la inversió necessària.

En cas d’aconseguir el finançament volen que la central de reserves hoteleres es posi en marxa coincidint amb el 2022. Volen demostrar que els hotels que compleixen amb el que el sindicat considera criteris de “treball just” són viables i poden estar en el mercat. Recorden que el Parlament de Catalunya va demanar la creació d’un segell de qualitat laboral a l’hostaleria que l’administració no ha impulsat.

Així, el sindicat tira endavant, pel seu compte, amb la identificació d’aquests establiments. Els hotels que podrien comercialitzar les seves habitacions a la futura central de reserves de Les Kellys han de complir els següents requisits:

1.- Respecte i compliment del Conveni Col·lectiu Interprovincial del Sector de l’Hostaleria i Turisme.

2.- La no externalització ni subcontractació dels treballs nuclears de l’activitat hotelera, com és el de cambreres de pis.

3.- El compliment de les lleis de prevenció de riscos laborals.

4.- La Igual Retribució entre homes i dones.

5.- La contractació de persones que formen part de col·lectius vulnerables.

6.- L’existència de mesures relacionades amb el foment de la feina estable i de qualitat, com les contractacions indefinides als treballadors/es que ocupen tasques estructurals en el negoci hoteler.

Articles relacionats

Back to top button