superior

Fires i Congressos

El 32% de Catalunya és espai natural protegit

L’ecoturisme s’ha de poder aprofitar durant tot l’any i ha de superar l’estacionalitat. Molts recursos i destinacions que viuen del turisme de natura estan infrautilitzats perquè es gaudeixen només en uns mesos concrets de l’any.

El II Fòrum d’Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat celebrat a les Terres de l’Ebre ha debatut sobre aquests aspectes de l’estacionalitat i com el turisme als espais protegits són una oportunitat per disfrutar-los a la vegada que conservar-los. Una de les mancances detectades són les relacionades amb el transport públic insuficient, els serveis i punts d’informació tancats bona part de l’any.

Les quatre estacions de l’any són una oportunitat per a l’ecoturisme perquè ofereixen 4 tipus de paisatges diferents, amb les seves sensacions. Per a les empreses petites especialitzades en el turisme de natura les reflexions han girat al voltant de la necessitat de més cooperació entre elles.

Com succeeix en aquests tipus de fòrums l’activitat dels guies de natura i la baixa demanada ha estat un altre aspecte de debat. Són els professionals que trepitgen en terreny i que més estimen l’entorn. Facilitar-los la feina contribueix al desenvolupament de l’activitat amb respecte i vigilància de la sostenibilitat dels espais.

Catalunya compta amb 184 espais protegits que cobreixen el 32% del territori català. La trobada s’ha celebrat a Deltebre, a les Terres de l’Ebre, una de les millors destinacions sostenibles del món. El Fòrum ha complert les expectatives amb 200 professionals assistents, just la xifra que havien previst els organitzadors.

Catalunya acollirà el 23 i 24 d’octubre un Fòrum d’Ecoturisme amb l’assitència de 200 professionals

Articles relacionats

Back to top button