superior

abajo

Mercats

Catalunya concentra el 50% del turisme asiàtic a Espanya

Catalunya és la destinació líder en turisme internacional al conjunt de l’Estat amb més del 50% dels turistes d’Àsia Pacífic que arriben a Espanya. El mercat emissor asiàtic és el que més està creixent a Catalunya. Països com el Japó amb 161.866 turistes i la Xina con 103.694, encapçalen les arribades a Catalunya.

Els segueixen, Austràlia (100.000), l’Índia (30.584), Singapur (29.590) i Indonèsia (27.058), segons dades de l’Agència Catalana de Turisme (ACT). Es calcula que, dintre de 10 anys, la meitat dels turistes a Europa seran asiàtics.

Un dels atractius d’aquest client asiàtic és que la seva motivació per a viatjar està allunyada del model sol i platja. Per tant, poden ajudar a equilibrar el nostre model turístic reduint l’estacionalitat i fomentant productes turístics alternatius. També solen tenir una despesa superior a la mitjana.

Per als organismes de promoció d’Espanya, Catalunya i de Barcelona, Àsia és un dels mercats prioritaris. El Ministeri de Turisme afirma que el Govern espanyol treballa per eliminar barreres i adaptar l’oferta al turista asiàtic. El Govern disposa de 5 Oficines Espanyoles de Turisme en el continent: Cantó, Pequín, Mumbai, Singapur i Tòquio. En 2012, Turespaña va realitzar accions de promoció amb un valor publicitari equivalent a 17,8 milions d’euros i van arribar els 9,1 milions d’impactes a consumidors finals.

L’ACT té previst el 2013 participar a les principals fires de turisme d’aquell continent: SATTE (Índia), Jata (Japó), ITB Singapur i la ILTM (Xina). Turisme de Barcelona, que el considera un mercat de futur, ha programat per aquest any un total de 24 accions promocionals al continent.

La ciutat vol atreure tant el turisme de vacances com el turisme de reunions aprofitant que és la quarta ciutat preferida per organitzar congressos i esdeveniments a Europa. Des de l’ACT anuncien que a més realitzaran cursos de formació en línia per agents de viatges asiàtics.

Augmentar la connectivitat amb vols directes entre Espanya i Àsia o buscar fórmules que flexibilitzin la concessió de visats són dues de les línies en les quals la destinació Espanya i Catalunya han de millorar, segons les conclusions del III Congrés de Turisme Asiàtic celebrat a finals d’abril a Barcelona.

[HOME]

Back to top button