superior

AllotjamentDestinacions

La Comunitat Valenciana tomba la taxa turística

El nou govern de la Generalitat Valenciana del Partit Popular deroga la taxa turística a tota la Comunitat. El primer pas ha estat la signatura del decret llei que l’elimina i ara resta pendent del tràmit de ratificació per part de les Corts.

Abans que entrés en vigor la taxa turística que va aprovar l’anterior equip de govern per a aquest 19 de desembre, el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, l’ha liquidat per la via ràpida. Compleix així una de les reivindicacions de les principals organitzacions empresarials del sector turístic.

La taxa turística era un instrument fiscal d’aplicació voluntària per part dels ajuntaments. Aquells que la consideressin necessària podien aplicar-la a partir del 2024. El govern de Mazón tenia clar que havia d’enterrar l’impost turístic. En un acte amb empresaris turístics el president ha estat molt eloqüent: “La Comunitat Valenciana ara és tax free”: no hi ha un molesteu i heu de pagar per això”, declaració recollida per mitjans de comunicació.

L’impost turístic que ara es deroga estava format per dos trams, un d’autonòmic que el govern havia decidit bonificar íntegrament perquè quedés a 0, i un tram municipal que era el que els ajuntaments podien implantar.

L’impost turístic va ser aprovat per les Corts Valencianes fa tot just un any, el novembre del 2022. Els càlculs de l’anterior govern de la Comunitat preveien que la taxa oscil·lés entre 0,5 i 2 euros per nit en qualsevol tipus d’allotjament turístic reglat.

La taxa turística valenciana serà una realitat

Articles relacionats

Back to top button