superior

Estudis-antics

El turisme estranger cap amunt i el nacional cap avall

Amb un 6% més de turistes estrangers i un 10% d’increment en la despesa Catalunya va camí de batre el rècord històric en turisme internacional. Aquesta dada, però, contrasta amb els descensos espectaculars que està patint respecte al turisme intern, tant de catalans com de la resta de l’Estat.

Les últimes dades fetes públiques per l’Institut d’Estudis Turístics mostra com Catalunya encapçala el rànquing de Comunitats Autònomes en quant a turistes estrangers. Concentra més del 26% de tot el turisme internacional que arriba a Espanya. Aquest 2013, ja són 11 milions de turistes (+6,5%) els que han escollit la destinació catalana, que han deixat fins a 9.750 milions d’euros (+11,4%). L’evolució és molt positiva ja que en el conjunt de l’Estat el creixement dels estrangers no és tan pronunciat, del +4,5%. També el ritme de creixement de la despesa del turisme internacional a Espanya (+7,2%) està en percentatges inferiors als registrats per Catalunya.

Els turistes nacionals, taló d’Aquil•les del turisme a Catalunya

Però el taló d’Aquil•les és el turisme nacional. Les pernoctacions hoteleres han caigut de forma molt pronunciada en el mercat intern. Fins el més d’agost els hotels catalans han perdut quasi 900 mil pernoctacions de clients espanyols. Concretament les pernoctacions de catalans als hotels han baixat un -5,6% i les dels turistes de la resta d’Espanya un -11,2%.

Encara pitjor està sent el comportament dels turistes nacionals en apartaments i cases rurals. Els descensos de les pernoctacions arriben a percentatges superiors al -12% en apartaments i -15% en el turisme rural. Els càmpings segueixen la tònica de pèrdua de clients catalans i espanyols però de manera no tan acusada (-3,4%)

[HOME]

Articles relacionats

Back to top button