superior

AAVV i TTOO

El Govern català es planteja investigar les agències que organitzen viatges a destinacions perilloses

La portaveu de la Generalitat de Catalunya ha estat crítica amb les agències de viatges que venen paquets turístics a destinacions que estan en zona de risc. Obre la porta a investigar la pràctica d’algunes agències que organitzen viatges saltant-se les recomanacions que desaconsellen expressament una destinació per manca de seguretat.

El Govern ha expressat aquesta intenció alhora que traslladava el seu condol als familiars i amics dels tres ciutadans catalans, que han mort assassinats per l’Estat Islàmic a l’Afganistan i també el condol per l’assassinat a Etiòpia  d’un veí de Sabadell. Ara està col·laborant per agilitzar els tràmits relacionats amb les tasques de repatriació dels cossos. Val a dir que Etiòpia no surt a la llista de països africans determinats com d’alt risc, a diferència d’Afganistan que si és un dels països asiàtics qualificats per la seva inseguretat.

Els governs no poden prohibir ni evitar que els seus ciutadans viatgin a qualsevol part del món més enllà de la recomanació de no viatjar a cert països. El que sí poden és conèixer quines pràctiques realitzen les agències i quines garanties donen als seus clients quan els venen viatges turístics a zones de conflicte on s’aconsella no anar-hi per cap motiu.

Articles relacionats

Back to top button