Destinacions

Barcelona vol incomodar el turista per regular l’activitat a la ciutat

L’Ajuntament de Barcelona es proposa implantar noves taxes a la ciutat per ordenar el turisme. Estudia que els turistes paguin més pel transport públic i que els autocars amb excursionistes tinguin una taxa especial.

L’estratègia de regulació de l’activitat turística del consistori ja era coneguda. El turista incomoda a la ciutat i una manera de limitar pot ser imposant taxes específiques. En els últims anys les propostes s’han succeït. L’última és gravar aquells turistes que no pernocten a Barcelona imposant-los una taxa. Anualment són més de 4 milions els turistes allotjats a la Costa Brava, la Costa Daurada, el Maresme o el Garraf que decideixen passar un dia a la capital catalana.

Davant la dificultat de poder-la cobrar directament als visitants, l’administració local pensa en vehicular-la mitjançant les agències organitzadores de les excursions. Als autocars els imposaria una taxa que els permetria circular i estacionar. Aquesta mesura deixaria fora els turistes que es desplacen pel seu compte. Aquí entraria en funcionament una altra mesura: pujar el preu del transport públic només als visitants. Les targetes de transport públic de metro i autobús estan subvencionades en un 54% del cost i generen un dèficit a les arques públiques. L’Ajuntament estima que el turista ha de pagar el cost real del viatge i no pot beneficiar-se dels avantatges pensats per a l’usuari habitual.

En els plans municipals també s’inclou una revisió del sistema de bus turístic, plans específics de mobilitat per als espais de gran afluència o la gestió de grups amb guies. Amb aquestes accions l’Ajuntament pretén controlar la mobilitat turística per la ciutat fent-la compatible amb la vida quotidiana. Cada dia es mouen per Barcelona 170.000 turistes que realitzen fins a 600.000 desplaçaments. Representen entre el 10% i el 15% del total de desplaçaments de la ciutat.

Articles relacionats

Back to top button