superior

Destinacions

Empuriabrava celebra 50 anys amb més d’un centenar d’actes i buscant una reconversió

Una de les destinacións més madura i reconeguda de la Costa Brava i de Catalunya és Empuriabrava, la marina residencial més gran d’Europa. Enguany celebra el seu cinquantè aniversari, ja que és va inaugurar un 26 de juny de 1967, inspirant-se en models existents a Florida i a la Costa Blava francesa.

L’aniversari es commemorarà amb una doble vessant: per una banda, amb una celebració que inclou més de cent actes entre fires i jornades gastronòmiques, esdeveniments esportius, concerts i espectacles diversos a més dels actes institucionals. Però per altre banda, la destinació vol agafar el brau per les banyes i reposicionar-se a base de reconvertir-se com a destinació sostenible de referència dins la marca Costa Brava.

La presentació d’aquest aniversari va comptar amb els vicepresidents del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Marta Felip i Jaume Dulsat; l’alcalde de Castelló d’Empúries-Empuriabrava, Salvi Güell i la regidora de Platges, Canals i 50 aniversari d’Empuriabrava, Roser Vitalla.

Més d’un centenar d’activitats
La programació dels actes s’ha ordenat d’acord a les quatre estacions de l’any que coincideixen amb moments importants de la història d’Empuriabrava. Així, l’hivern serà la visió i planificació de la marina. La primavera el seu naixement i els primers anys a la dècada dels anys 60 i 70. L’estiu coincidirà amb el boom turístic que va viure el nostre país i les nits d’Empuriabrava als anys 80 i 90. Finalment, la tardor és lligarà amb la desestacionalització i l’aposta pel turisme esportiu i natural que agafa des de l’any 2000 fins a l’actualitat.

Entre totes les activitats, destaquem les següents:
– L’exposició “50 anys d’Empuriabrava”
– “Empuriabrava, nit d’estrelles” amb els restaurants d’estrella Michelin de la Badia de Roses
– Les jornades gastronòmiques “BravaTast”
– Els actes populars i institucionals dels 50 anys, el dia 26 de juny
– El mapping dels 50 anys d’Empuriabrava al Club Nàutic
– La cercavila amb Comediants i les entitats del municipi
– El piromusical dels 50 anys
– La festa “remember the Empuriabrava nights”
– El concert popular dels 50 anys a la platja amb The Original Blues Brothers
– El Primer Festival Nautic Jazz
– El campionat de Catalunya de vòlei platja
– La jornada professional sobre el futur de les marines residencials i les destinacions turístiques.

El port d’Empuriabrava està considerat un dels més segurs del món. La marina compta amb més de 5.000 amarradors, 23 canals de quilòmetres navegables i un parc immobiliari de 14.000 cases, pisos i apartaments. A l’estiu la seva població arriba a les 75.000 persones.

Veure el web del 50 aniversari i conèixer tots els actes

Articles relacionats

Back to top button