superior

AllotjamentReportatges

Hisenda preparada per controlar periòdicament a les plataformes de lloguer turístic

Empreses com Airbnb o HomeAway han de passar informació a Hisenda de totes les operacions que realitzen propietaris i clients en el lloguer vacacional dels habitatges des de l’1 de gener.

L’Agència Tributària ha creat el model 179 perquè les plataformes ho emplenin oportunament. El document previsiblement s’ha de lliurar el proper mes de juliol, però recollint tota la informació des del primer dia de 2018. Estan obligats totes les persones i entitats que prestin servei d’intermediació però especialment les “plataformes col·laboratives que fan intermediació en la cessió d’ús i tinguin la consideració de prestador de serveis de la societat de la informació “.

En el nou imprès 179 les plataformes han d’emplenar el nombre de dies de lloguer de l’habitatge amb finalitat turística i la quantitat percebuda per l’estada.

El Ministeri d’Hisenda explica que el seu objectiu amb aquesta obligació és lluitar contra el frau fiscal. Les plataformes també han d’identificar en el model 179 l’immoble que es lloga mitjançant la referència cadastral i desvetllar la identitat dels propietaris, així com de qualsevol persona o empresa que participi en l’operació.

Hisenda tanca el cercle de control sobre les plataformes amb reglamentació legal específica que es veuran obligades a complir. Una manera d’estrènyer el setge sobre aquestes empreses de l’economia col·laborativa de lloguer turístic que gràcies a la tecnologia i internet esquivaven les obligacions tributàries.

Accedeix al document esborrany del model 179

Articles relacionats

Back to top button