superior

EstudisMercats

Espanya només rep el 7% dels turistes xinesos que visiten Europa

Barcelona i Madrid segueixen a la cua en la recepció de turistes procedents de la Xina. Una potència turística a nivell mundial com Espanya, que ocupa el segon lloc en el rànquing darrere de França, no es pot permetre una atracció tan baixa de turistes xinesos.

Únicament el 7% dels turistes xinesos que visiten el continent europeu fan escala a Espanya. La raó segurament rau en la poca atracció que suscita la destinació en el segment de compres i l’escassa projecció de marca. Destinacions com el Regne Unit, Itàlia, França o Alemanya, superen Espanya de forma considerable.

Cal recordar que la Xina és el primer emissor de turistes del món amb més de 130 milions de ciutadans d’aquest país que viatgen anualment a l’estranger. El Govern espanyol ha anunciat la seva intenció d’agilitar la tramitació de visats. Espanya té 15 centres de visat però triga més de dues setmanes a la tramitació mentre que Itàlia triga cinc dies, Alemanya tres dies, Suïssa dos o França un. Sobre aquesta qüestió, l’ambaixador de la Xina a Espanya explica com en altres països estan eximint del visat als seus ciutadans fins que arriben a l’aeroport de destinació que és on es gestiona la tramitació.

El turista xinès es troba entre els que realitzen una despesa més elevada. Les conseqüències poden ser nefastes per a Espanya si queda al marge del creixement que està experimentant en l’actualitat aquest mercat emissor, i que seguirà en el futur. Hi ha un clar mercat que ara s’està desaprofitant i el risc de despenjar-se d’aquest client és evident.

Articles relacionats

Back to top button