superior

Allotjament

Els càmpings reclamen normatives clares per al sector

La Confederació de Càmpings de la Mediterrània, que engloba 211 càmping de Catalunya i de la Comunitat Valenciana, s’ha reunit amb els directors generals de Turisme de les dues comunitats autònomes per reclamar criteris més homogenis de les administracions i més coneixement i reconeixement de l’oferta.

Els càmpings han unit forces per fer front als obstacles que dificulten la seva competitivitat. Consideren que les administracions no reconeix el seu pes sobre la indústria i els beneficis socials i mediambientals que aporten. Volen la mateixa consideració que té el seu sector en altres països. Els establiments de la Confederació compten amb 211.810 places i més de 25 milions de pernoctacions anuals.

Una altra de les reclamacions és la de comptar amb un marc normatiu clar, principalment en l’àmbit urbanístic ja que són diferents en cada comunitat autònoma, però fins i tot ho són en cada municipi. Critiquen que “qualsevol urbanista s’atreveix a fer canvis en les lleis”, quan molts tècnics “no saben què és un càmping”. Els càmpings es troben contínuament amb obstacles per poder créixer i avançar i no entenen que l’administració no ajudi més a aquesta indústria, segons declaren els seus representants.

La Confederació, presidida per Àngels Ferré, agrupa més de la meitat de l’oferta de places de càmping d’Espanya i genera uns 18.000 llocs de treball directes, agrupa les associacions de càmpings de Alacant, Castelló, València, Girona, Costa Daurada, Terres de l’Ebre, Lleida i l’Associació de Càmpings de Muntanya.

Articles relacionats

Back to top button