superior

Fires i Congressos

El desenvolupament del turisme asiàtic depèn de visats i connexions aèries

Els experts participants en el II Congrés Internacional de Turisme Asiàtic coincideixen que la major agilitat en facilitar visats i augmentar els vols directes amb Àsia són les necessitats clau per a aprofitar el potencial turístic d’aquests mercats, especialment de la Xina i Índia.

Mentre que països com Alemanya o França tenen més de 40 connexions aèries directes setmanals Espanya només suma 6, han recordat alguns dels participants. Pel que fa als turistes asiàtics, una de les idees que s’han repetit en la jornada ha estat la necessitat de conèixer en profunditat el perfil d’aquest tipus de turista per a adaptar les ofertes i no generar "demanda insatisfeta". Els països són molt heterogenis i no es pot tractar a tots els clients asiàtics de la mateixa manera. Conèixer els seus costums, una mica de l’idioma i millorar la seguretat són altres dels aspectes abordats en el congrés celebrat a Barcelona.

En 2020 la Xina emetrà a l’estranger uns 100 milions de turistes i l’Índia 50 milions, segons dades de l’Organització Mundial del Turisme (OMT). El secretari general de Turisme i Comerç, Joan Mesquida, ha explicat que Espanya va rebre l’any passat 102.000 turistes xinesos. El vicepresident de China International Travel Service, Liu Wuxiong, ha destacat que el principal atractiu d’Europa i Espanya per als xinesos és la cultura i les compres d’articles de luxe.

Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Francesc Xavier Mena, creu que la incorporació de 600 milions de persones a les classes mitjanes asiàtiques canviarà el mapa dels mercats emissors de turisme en els pròxims 4 anys. Mena diu que la Generalitat està treballant per obrir connexions aèries directes amb Japó, Xina, Índia i el Sud-est asiàtic.

Back to top button