Organismes / Política turística

Catalunya aportarà personal als consolats per tramitar visats

El Ministeri d’Afers Exteriors i la Generalitat tanquen un principi d’acord pel qual l’Administració catalana facilitarà personal als consolats de la Xina, Rússia i l’Índia per agilitzar la tramitació de visats als turistes d’aquells països. Amb aquesta mesura és pretén superar el coll d’ampolla que suposa pel turisme la lenta gestió dels visats per part de les autoritats espanyoles.

Una delegació catalana encapçalada pel conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, s’ha reunit amb l’equip de la secretaria d’Afers Consulars per desencallar aquesta petició del sector turístic. L’acord preveu incorporar personal als consolats de Xangai i Beijing a la Xina; de Nova Delhi i Bombai a l’Índia; i als de de Moscou i Sant Petersburg a Rússia. També han acordat ampliar el termini de visats a 90 dies per a aquests tres països.

Segons indiquen els turoperadors russos, si se supera l’escull dels visats Catalunya podria doblar el nombre de turistes d’aquest mercat emissor que actualment és de 250.000. En una nota oficial de la Generalitat s’informa que “aquesta acció comptarà amb el suport econòmic del sector turístic català”. S’entén que l’aportació econòmica està relacionada amb els costos del personal de la Generalitat que es destina als consolats.

Back to top button