Ara Lleida

El PassaPorts, un tíquet per visitar 14 museus de l’Alt Pirineu i Aran

La Xarxa de Museus i Equipaments Patrimonials de l’Alt Pirineu i Aran posa a la venda el PassaPorts, un tiquet conjunt que ofereix descomptes entre el 20 i el 50% en el preu de les entrades de 14 museus i equipaments patrimonials de les comarques de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, el Pallars Jussà, la Cerdanya, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran.

Aquest producte afegeix valor a l’oferta museística i patrimonial i pretén atreure més visitants a les sis comarques de muntanya lleidatanes.

Els titulars del PassaPorts que visitin sis o més d’aquests museus o equipaments obtindran, a més, el dret a participar gratuïtament en l’activitat exclusiva que escullin, com ara sopars entre dinosaures, accés a zones tancades al públic, visites nocturnes, visites guiades a campanars d’esglésies, viatges amb telefèric, vermuts amb tertúlia, tallers o excursions amb 4×4, entre d’altres.

El PassaPorts es pot comprar per 5 euros a tots els museus i equipaments patrimonials que hi participen i té una validesa de dos anys des del moment de la compra. Els centres culturals que hi prenen part són l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, el Museu dels Dinosaures de Coll de Nargó, el Centre Romànic de la Vall de Boí, el Museu de la Moto, el Museu Diocesà d’Urgell, el Museu dera Val d’Aran, el Parc dels Búnquers de Martinet i Montellà, el Consorci Gerri de la Sal (actualment tancat), el Centre d’Interpretació de l’Antic Comerç, el Museu de la Conca Dellà, el Museu Hidroelèctric de Capdella, el Museu de les Trementinaires, l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat i el Museu dels Raiers de la Noguera Pallaresa.

El nom PassaPorts fa referència al format del tiquet, molt semblant a un passaport, i a la necessitat de creuar diferents ports de muntanya per completar la ruta dels 14 equipaments i és, alhora, un producte cultural, una gimcana amb un premi final i un viatge turístic per sis comarques de l’Alt Pirineu i Aran. El PassaPorts és un quadern de viatge amb espai per fer-hi anotacions i dibuixos i enganxar-hi fotografies o tiquets. I, a més, a cada visita es posa un segell de l’equipament cultural al document.

La presentació del projecte PassaPorts va tenir lloc al Museu de Lleida el dia 13 d’abril en un acte presidit pel vicepresident del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich./Notícia emesa pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

Back to top button