Allotjament

Competència torna a l’atac contra la normativa catalana d’habitatges turístics

L’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) ha realitzat un informe contra la regulació que prepara la Generalitat de Catalunya sobre allotjaments turístics. Crítica que les restriccions que imposa no estan “justificades”, són “innecessàries i desproporcionades”.

La posició de Competència ve de lluny. Fa un any va passar una cosa similar amb un informe anterior i sobre la mateixa matèria. Com va informar Comunicatur l’Autoritat Catalana de la Competència va emetre un informe demolidor sobre el decret de reglament de turisme de Catalunya que desmuntava la regulació de la Generalitat.

La posició de l’ACCO és plenament liberalitzadora en sintonia amb la Comissió Nacional del Mercat i la Competència (CNMC) que va presentar el març d’aquest any un estudi sobre economia col•laborativa a Espanya en la mateixa línia.

L’ACCO opina que el lloguer d’habitatges, ja sigui de forma completa o per habitacions, està sent limitada ja que obliga els propietaris a realitzar certes actuacions com inscriure’s en el registre de turisme i presentar una declaració responsable. Aquestes dues gestions, per l’ACCO, suposen que l’administració està imposant un sistema d’autorització prèvia de l’activitat. Un altre aspecte que critica són els requisits mínims que s’exigeixen per poder legalitzar l’activitat. A la pràctica comptar amb un número de telèfon de contacte i una garantia d’assistència per solucionar problemes en l’habitatge durant l’estada del turista.

Articles relacionats

Back to top button