Veïns de l’entorn de la Sagrada Família culpen els operadors turístics

L’Associació de Veïns de la Sagrada Família ha defensat el veto dels autocars al voltant de la basílica que l’Ajuntament de Barcelona vol aplicar des de juny. Els veïns culpen els operadors del “caos” de la zona. La decisió municipal ha forçat el sector turístic a organitzar una plataforma i subscriure un manifest contra aquesta mesura i a favor de la mobilitat d’autocars a la ciutat. El sector calcula que les pèrdues econòmiques podrien arribar als 7,6 milions d’euros.

La plataforma del sector turístic, que aplega agències, guies, transportistes i empreses de creuers, segueix conversant amb responsables municipals perquè els autocars que porten turistes amb entrada al temple puguin seguir estacionant a la zona. El sector preveu pèrdues milionàries si es prohibeix l’estacionament a l’entorn de la Sagrada Família i han de portar els turistes des dels aparcaments especials més llunyans que està a condicionant l’ajuntament. Segons els operadors els creueristes, una font d’ingressos molt important per a la ciutat, a vegades només disposen de 3 hores per les excursions i amb aquesta mesura perdrien 50 minuts en desplaçament.

L’associació veïnal considera que les mesures del consistori són “necessàries i urgents per resoldre una situació caòtica i insostenible”, de la qual responsabilitzen en bona part els operadors turístics per col•lapsar els carrers amb autocars i contaminar el medi ambient.

A més, creuen que el veto quedarà curt a causa del creixent volum de visites a la Sagrada Família, i demanen a les associacions turístiques signants del manifest –Acav, Apit, Audica i Ucave– “mirar l’horitzó futur amb una perspectiva d’integració” de consistori, veïns, la Junta del Temple i el mateix sector per posar en marxa un model real de turisme sostenible. La Sagrada Família va rebre l’any passat 3,2 milions de visitants.

0 0 0