Organismes / Política turística

Petició perquè el turisme es consideri sector estratègic

Els empresaris turístics han sol•licitat al Govern central que consideri “sector estratègic” el sector turístic. Tots els responsables polítics valoren la importància del turisme com a dinamitzador de l’economia del país però sense donar passos cap al seu reconeixement. El contrari, s’ha rebutjat l’IVA reduït i s’han disminuït les aportacions pressupostàries d’ajuda a promoció i programes com l’Imserso.

El ministre de Turisme, José Manuel Soria, ha rebutjat per activa i per passiva la sol•licitud de l’IVA reduït. L’última vegada que ha escoltat aquesta petició de part del sector ha estat en la recent Cimera de Turisme de la CEOE. Els empresaris van traslladar també al ministre i al conjunt de les administracions públiques la necessitat de tracte preferent.

En aquest sentit han sol•licitat una exempció fiscal per a les empreses hoteleres per la creació d’ocupació, línies ICO especials per al finançament del sector i deduccions per inversió en I+D. També han demanat un Pla Renove per al sector.

Els representants empresarials han demandat urgentment que es modifiqui la dotació del programa Imserso ja que el pressupost previst per a 2012-2013 pot suposar una retallada del 25%. Recorden que per cada euro invertit en l’Imserso, l’Estat recupera la inversió amb escreix gràcies a la generació d’activitat vinculada.

Malgrat les peticions públiques a l’Executiu central realitzades durant el Cimera, els representants del sector com Joan Gaspart, president del Consell de Turisme de la CEOE, Fernando Conte, president d’Exceltur o Joan Molas, president de la Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT), mantenen sintonia amb els actuals responsables polítics del Govern, encapçalats pel ministre Soria.

Back to top button