Allotjament

Els allotjaments catalans creixen en clients i pernoctacions aquest 2015

Els establiments d’allotjament estan registrant uns bons resultats durant els primers mesos de l’any. Totes les tipologies d’establiments – hotels, càmpings, cases rurals i apartaments- estan millorant la seva ocupació.

Els hotels catalans aconsegueixen un nou rècord històric en els primer quatre mesos de 2015. Han rebut quasi 4,2 milions de viatgers, un 5,6% més que un any enrere, i han superat els 10,5 milions de pernoctacions, un 7,1% més que fa un any. L’afluència augmenta en clients nacionals i internacionals.

El mercat estranger és qui ha generat major ocupació, ha aportat el 57,1% dels viatgers i el 62,8% de les pernoctacions totals. L’estada mitjana d’aquest període ha estat de 2,5 pernoctacions per viatger, similar a la registrada un any enrere.

Els hotels catalans han tingut creixements interanuals acumulats de viatgers i pernoctacions aquest primer quadrimestre (+5,6% i +7,1%, respectivament) més intensos que els registrats el mateix període de 2014, quan els augments interanuals foren del 5% i 6,4%, respectivament.

En el conjunt dels allotjaments hotelers de l’Estat també augmenta l’afluència, un 5,8% els viatgers i un 3,5% les pernoctacions amb relació al primer quadrimestre de 2014. Catalunya s’ha erigit en la segona destinació estatal receptora de viatgers, amb el 18,2% del total, i la tercera en pernoctacions, amb el 15,1% del flux total.

Càmpings, cases rurals i apartaments

Pel que fa als establiments extra hotelers catalans (càmpings, cases rurals i apartaments) han rebut un 10,4% més de viatgers i un 4,4% més de pernoctacions en relació als quatre mesos de l’any anterior. L’estada mitjana ha estat inferior a la del mateix període de 2014 (3,4 pernoctacions/viatger, enfront de 3,6 de fa un any). També es detecta una caiguda de les pernoctacions dels clients espanyols.

Els càmpings catalans han rebut un 7,9% més tant en clients com en pernoctacions. En el primer quadrimestre de l’any els establiments de turisme rural també han crescut un 16,6% en clients i un 16,9% en pernoctacions. Per últim els apartaments turístics catalans han punxat en pernoctacions. Tot i créixer en clients (15,5%), les pernoctacions han caigut un -3,1%, arrossegat pel descens dels clients de la resta de l’Estat

En el conjunt d’establiments extra hotelers de l’Estat, el primer quadrimestre de l’any, creixen un 7,5% els viatgers i un 1,7% les pernoctacions respecte del mateix període de 2014.

Articles relacionats

Back to top button