superior

DestinacionsEstudis

Els turistes espanyols gastaran un 1,2% més aquest estiu

El mercat dels viatges a Espanya millora lleugerament respecte a l’any anterior. El 25% dels espanyols gastaran més aquest any per a vacances, un 60% destinarà el mateix pressupost i un 12% afirma que serà menor que en 2014.

Segons un estudi presentat per American Express els espanyols faran una despesa mitjana de 2.273 euros en les seves vacances d’estiu. Aquest increment suposa l’1,2% més que les vacances passades. El 87% dels enquestats afirma que enguany passarà tants dies o més que l’any anterior, la qual cosa confirma una recuperació tant en la despesa com en l’estada mitjana.

El pressupost destinat a vacances puja en funció de l’edat dels turistes espanyols, els enquestats amb edats entre 18 i 35 anys gastaran una mitjana d’1.500 euros, entre 40 i 50 declaren que destinarà uns 2.400 euros i els de més de 50 anys 2.700 euros.

Els espanyols contracten tard les seves vacances i gairebé sempre ho fan comprant serveis solts. Segons l’enquesta, el 63% dels espanyols contracta els seus viatges amb entre un i tres mesos d’antelació i el 24% ho fa amb més de tres mesos.

Pel que fa al tipus de reserva, únicament el 9% realitza les seves vacances amb un paquet contractat, la majoria, un 67% reservar serveis solts com l’allotjament o el transport. Sobre com es distribueix aquest pressupost vacacional l’allotjament representa el 31% del pressupost, el transport un 23%, la restauració el 22%, l’oci un 15% i les compres el 9%.

En quant a les destinacions preferides destaca el turisme dins d’Espanya. D’aquesta manera, el 50% dels enquestats trien les costes espanyoles i un 18% l’interior i les illes. Un 24% passarà les vacances per Europa i un 10% en alguna zona de costa fora d’Espanya.

Articles relacionats

Back to top button