superior

Organismes / Política turística

Souvenirs Made In Catalunya

La Generalitat ha presentat el projecte "Icones Turístiques de Catalunya", amb més d’un centenar d’elements significatius de la cultura catalana susceptibles de convertir-se en souvenirs i substituir els productes “kitsch” que adquireixen els turistes en algunes zones turístiques.

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, que s’ha caracteritzat per la seva crítica als records que es vénen als carrers de ciutats i municipis turístics catalans, ja va poder presentar ara fa unes setmanes un catàleg format per més de 200 articles realitzats per artesans catalans.

Aquests productes, segons afirma la Generalitat, s’han dissenyat amb la voluntat de transmetre els valors del país a través d’elements vinculats a l’art, la cultura, la història, la tradició, l’arquitectura, el paisatge i els costums popular que ens són propis. Segons el conseller, “s’ofereix una alternativa al sector comercial orientat al turisme, amb un producte singular, de qualitat i que ofereix una imatge real i garantida de Catalunya”.

Empremtes de Catalunya

El conseller Huguet va inaugurar recentment a Barcelona la botiga d’Empremtes de Catalunya, la primera que subministrarà aquests souvenirs. Amb aquesta inauguració es “culmina i concreta una iniciativa que es va posar en marxa fa 4 anys”, diu Huguet. Empremtes de Catalunya —impulsades per Artesania Catalunya— és una marca registrada que identifica i distingeix productes artesans. La intenció és que també hi hagi punts de venda a hotels, museus, aeroports i els Centres d’Acollida Turística (CATs).

Els records turístics reflecteixen aspectes vinculats a la història, l’art, la literatura, el paisatge i la natura. Entre els productes es pot trobar un cargol usb elaborat en ceràmica fosca, una rosa que esdevé un mocador de seda negra amb poemes de Martí Pol, penjolls rupestres, un imant cua de peix de Tarraco o Barcino elaborats en ceràmica, entre d’altres.

Back to top button