superior

AAVV i TTOO

Les agències de viatges facturen un 27% més

Líder al sector serveis i a l'economia espanyola

El negoci de la distribució turística va liderar el 2023 el creixement de la facturació al sector serveis. Agències de viatges, operadors turístics i OTA han experimentat un increment molt significatiu respecte a anys anteriors.

El percentatge del 27% d’increment de la facturació el 2023 és el més alt al conjunt de l’economia espanyola, segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Una notícia excel·lent per a un sector que va tenir bloquejada tota la seva activitat durant la pandèmia.

Més treballadors que abans de la pandèmia

Però les dades d’ingressos no són les úniques positives. També en generació d’ocupació. Les persones ocupades al sector van créixer un 9,7% l’any passat. A més, les últimes dades d’aquest mes de gener passat mostren que hi ha més persones empleades en agències minoristes i operadors turístics que les que hi havia abans de la pandèmia. En total, entre autònoms i assalariats, aquest gener se superen els 64.000 llocs de treball, per sobre dels aproximadament 63.500 llocs de treball que estaven donats d’alta el gener del 2020, poc abans d’entrar en alarma per la Covid i el drama posterior pels Expedients de Regulació Temporals d’Ocupació (ERTO).

Articles relacionats

Back to top button