superior

Mercats

Europa legisla perquè les plataformes de lloguer turístic siguin transparents

El 25% de l'allotjament turístic el copen els lloguers vacacionals

El Parlament Europeu vol imposar normes comunes perquè les plataformes digitals de lloguers de curta durada, els dedicats al turisme, compleixin amb les administracions locals compartint informació que els permeti combatre l’oferta il·legal.

A la Unió Europea, 1 de cada 4 allotjaments turístics procedeixen del lloguer de curta durada. Aquesta magnitud ha forçat el Parlament a impulsar la transparència d’aquesta activitat. Així, plataformes com Airbnb hauran d’introduir dades dels anuncis i de l’activitat que realitzen els seus amfitrions perquè les administracions locals puguin supervisar-los. Es crearà un punt únic digital d’introducció de dades de recollida mensual.

L’Ajuntament de Barcelona ha estat dels primers a celebrar el nou reglament europeu. Considera que serà molt positiu per controlar l’oferta il·legal de pisos turístics. L’ajuntament assegura que “obliga les plataformes a compartir la informació i a retirar els anuncis dels habitatges que no s’ajustin”.

Mentrestant, una de les grans afectades per la normativa europea, Airbnb, ha volgut llançar un missatge positiu. Opina que ara les normes seran més clares i senzilles de seguir a tota la UE. La directora de polítiques públiques d’Airbnb ha declarat: “Les normes de la UE marquen el començament d’un capítol nou per als lloguers de curta durada a Europa. Per primera vegada, el full de ruta és clar, cosa que beneficia els amfitrions, les autoritats i l’oferta turística europea per als viatgers. Estem disposats a treballar amb els Estats membres i les autoritats locals en l’aplicació de les normes per garantir que siguin un èxit per a tots.”

El text aprovat pel Parlament es publicarà al Diari Oficial de la UE i encara trigarà un parell d’anys a aplicar-se, però és un primer pas.

Noves normes per millorar la transpàrència en els lloguers de curta durada | Parlament Europeo (europa.eu)

Articles relacionats

Back to top button