Destinacions

Les viles de Lleida podran ser “pobles amb encant”

Tots aquells petits municipis lleidatans que voluntàriament vulguin convertir-se en “pobles amb encant” podran fer-ho a partir de l’octubre. Per formar part d’aquest nou projecte, caldrà que reuneixin alguns requisits relacionats amb el paisatge, l’urbanisme, l’accessibilitat i la sostenibilitat, entre d’altres.

La xarxa “Pobles amb encant” té com a objectiu crear un nou producte turístic amb identitat i marca pròpia i que la pertinença a aquest projecte sigui un tret distintiu i un segell de qualitat turística.

Patrimoni, paisatge, tradicions, cultura popular, etc., però també una bona senyalització viària, mobiliari urbà adaptat al territorio, la neteja i serveis turístics, tant de shopping com d’informació turística, són alguns dels aspectes que determinaran l’admisió a la xarxa. Aquests i altres aspectes formaran part de les bases que es presentaran el proper mes d’octubre.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, la Federació d’Hostaleria i la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida són els impulsors d’aquest nou projecte, “una iniciativa –asseguren- pionera a Catalunya i al conjunt de l’Estat que impulsem amb el suport de la Generalitat de Catalunya”. En l’àmbit europeu hi ha productes similars com ara “Les Villes et Villages Fleuris” de França i el “Britain in Bloom” d’Anglaterra, entre d’altres.

Back to top button