superior

AllotjamentEmpreses

Hisenda dóna un respir a les plataformes de lloguer turístic fins al 2019

Empreses com Airbnb, HomeAway o Niumba no han de facilitar a l’Agència Tributària les dades fiscals dels seus clients fins a gener de 2019. El Ministeri d’Hisenda dona marge a les plataformes d’intermediació del lloguer turístic per a cedir la informació sobre la contractació realitzada al 2018.

El reglament que regula l’obligació d’informar de les operacions de lloguer de vacances per evitar el frau fiscal havia d’aplicar-se a l’octubre d’aquest any i per tant es preveia per a aquest exercici dues declaracions, una corresponent al tercer trimestre i una altra per a l’últim. Ara hauran de lliurar totes les dades entre l’1 i el 31 de gener de 2019, per a totes les operacions de l’any anterior. Serà a partir d’aquest moment que la declaració l’hauran de realitzar de forma trimestral.

Les plataformes d’intermediació en les seves declaracions mitjançant el model 179 «Declaració informativa trimestral de la cessió d’ús d’habitatges amb finalitats turístiques» identificaran als propietaris, l’habitatge amb l’adreça completa, la seva referència cadastral, els imports i dies contractats en cada operació.

Consulta l’Ordre ministerial, condicions i procediments de presentació

Articles relacionats

Back to top button