superior

abajo

Hotels

El turisme religiós recupera allotjaments a dos espais emblemàtics

Els monestirs de Montserrat i de Santa Maria de Vallbona acaben de reobrir les seves hostatgeries un cop acabats els treballs de remodelació i adequació dels edificis.

A Montserrat, l’edifici, que s’ha rehabilitat integralment, compta a partir d’ara amb 39 habitacions i 45 llits, a més d’un nou espai per a reunions en el darrer pis. L’edifici de l’Hostatgeria del Monestir s’havia reformat a finals del segle XIX i, amb la recent actuació, s’ha reforçat l’estructura de l’edifici, s’han adequat les habitacions –amb bany complet en cadascuna d’elles- i s’ha adaptat l’edifici a les normes de seguretat i d’accessibilitat. Les obres, amb un pressupost de 3 milions d’euros, han durant un any i tres mesos.

En el cas de l’hostatgeria del monestir cistercenc de Santa Maria de Vallbona, a Vallbona de les Monges (l’Urgell), ha estat tancada durant cinc anys. Les obres han permès un accés independent al monestir per aconseguir una millor separació de la vida de les religioses de clausura amb la del públic que va a Vallbona.

Les religioses de Vallbina tenen cura de l’hostatgeria, situada en una planta totalment renovada amb 20 habitacions dobles, una capella, dues sales (una per a trobades i reunions i el menjador) i el Refugi Sant Bernat (24 places) per a grups de joves. Les mateixes monges elaboren els àpats amb els productes del seu propi hort. Vallbona de les Monges forma part de la ruta turística cultural del Cister juntament amb els monestirs de Poblet i Santes Creus.

Back to top button