Organismes / Política turística

Huguet: “Afortunadament, Catalunya no es pot deslocalitzar”

A diferència d’altres sectors de l’activitat econòmica catalana, el conseller d’Innovació Universitat i Empresa, Josep Huguet, afirma que “si treballem per un turisme de qualitat i identitat, el sector turístic té una gran avantatge i és que Catalunya no es pot deslocalitzar”.

Durant la presentació del Saló Internacional de Turisme de Catalunya, que tindrà lloc la setmana vinent, el conseller ha animat els empresaris turístics catalans a treballar per posicionar-se bé a nivell internacional, “així podran aprofitar tot el potencial que representa el cada cop major nombre de persones que entren a formar part de la classe mitjana a tot el món i que descobriran el turisme”. En aquest sentit, el conseller ha anunciat la posada en marxa, d’aquí a un mes, del primer Pla d’Internacionalització del Turisme que ha de contribuir a aquest repte.

Tenint en compte el moment de crisi que es viu actualment, Huguet ha anunciat la posada en marxa de noves accions de promoció, a través de Turisme de Catalunya, per reforçar mercats de proximitat, especialment Espanya, França i Regne Unit, i potenciar aquells que apunten signes de creixement “i que necesiten una petita empenta”.

El sud de França serà una de les zones on es durà una intensa campanya promocional per consolidar un mercat “tan important com fidel”. El tret de sortida d’aquest pla específic serà el 23 d’abril a Toulouse i s’estendrà fins l’any 2011. Entre les accions destaquen viatges de premsa centrats en turisme cultural, gastronòmic, científic i industrial, i actiu i de natura; viatges de familiarització i workshops per a agents de viatge i turoperadors; i altres accions dirigides al consumidor final.

Back to top button