superior

Allotjament

Preocupació dels hotelers de la Costa Daurada per l’Imserso

El sector hoteler de la Costa Daurada central ha manifestat la seva preocupació pel rumb que està agafant la nova adjudicació del programa de vacances de l’Imserso en la nova adjudicació.

“La dimissió sobtada de l’actual directora general de l’Imserso, Carmen Orta, quan falten poques setmanes perquè el plec de condicions per a l’adjudicació del Programa de Vacances de Gent Gran passi per la taula del Consell de Ministres per a la seva publicació al BOE”, és un dels motius de preocupació que al·leguen els empresaris. El Govern ja ha substituït Orta per Manuel Martínez Domene, anterior viceconseller d’Igualtat i Polítiques Socials de la Junta d’Andalusia. Malgrat el canvi, els hotelers temen retards en la tramitació de l’expedient d’un programa dirigit a més de 900.000 persones de la tercera edat que poden optar als viatges subvencionats per a la temporada d’hivern.

El president de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Xavier Roig, que representa a bona part del sector hoteler de la Costa Daurada central, ha advertit que “un nou retard en la planificació i adjudicació tornaria a ser letal pel sector, si no es pogués iniciar la comercialització dels paquets a principis de mes de setembre, com es preveu”. Recorden que el calendari està molt ajustat entre els terminis de presentació, adjudicació, recursos i contra recursos. “No ens podem permetre cap retard sobre el planning previst”, assegura Roig.

Per altra banda, l’Associació demana sensibilitat al Govern de l’Estat amb les demandes del sector perquè “els hotelers no ens podem veure hipotecats per un programa que s’estendrà per 4 anys més (2 anualitats inicials, més 2 anualitats de pròrroga) amb uns preus que amb prou feines superen els 20€ per persona i dia i amb allotjament, pensió completa, vi i aigua, animació, wifi, televisors de plasma i hotels d’última generació”.

Els hotelers han vist com la proposta de Pressupostos Generals de l’Estat presentats per l’Executiu Central “no només no suposen cap increment de pressupost pel programa i per a aquesta millora, sinó que es retalla sobre el pressupost de 2018, la qual cosa ha generat incredulitat en el sector davant dels reiterats compromisos de millora que han anat exposant els diferents responsables”, ha declarat.

Articles relacionats

Back to top button