Empreses

Baqueira-Beret projecta una ampliació creant una mini-estació d’esquí

L’estació d’esquí líder a l’estat, Baqueira-Beret, té previst ampliar el seu domini esquiable. Ha sol·licitat a la Comissió d’Urbanisme de l’Alt Pirineu expandir-se en una nova àrea que podria actuar com una estació independent.

En cas de ser acceptada la proposta comportaria la construcció de vuit remuntadors, un aparcament, cafeteria, escola i zona de debutants. Tots els serveis d’una estació d’esquí independent amb dotze pistes marcades que quedarien connectades a la resta del domini esquiable de Baqueira.

La inversió per a una primera fase del projecte seria de 17 milions d’euros, del total de 30 milions pressupostats. I segons informa El Punt Avui, els responsables de l’estació preveuen que les obres comencin la primavera de 2017.

La nova petita estació que complementarà Baqueira se situaria en la zona de Bonaigua, a cavall de les comarques de la Vall d’Aran i el Pallars Sobirà. Part dels nous telecadires afectarien a una zona protegida del Parc Nacional d’Aigüestortes, per això l’estació ofereix les seves infraestructures i serveis al Parc. Podria servir com a nova porta d’accés a Aigüestortes i com element dinamitzador econòmic d’aquesta comarca. Alguns col·lectius ecologistes ja s’han mostrat en contra de l’ampliació.

Articles relacionats

Back to top button