superior

Destinacions

Viu l’experiència de Visit Vilanova

Vilanova i la Geltrú promociona un munt d’experiències, per a tot tipus de públics i amb l’objectiu d’oferir un turisme slow de qualitat

La capital del Garraf sempre ha estat una destinació molt popular a Catalunya. Gràcies a les seves platges i a un ric patrimoni, ofereix uns serveis de primera qualitat. La seva íntima relació amb el mar l’ha portat a tenir el segell d’Estació Nàutica de Catalunya. Això significa que la seva oferta de turisme nàutic és elevada i els visitants poden practicar tot tipus d’activitats relacionades amb el lleure de mar. Aquesta oferta d’oci és vàlida per a petits i grans, aficionats i experts i es pot practicar durant tot l’any, durant un cap de setmana, un pont o una estada de diversos dies. Totes aquestes experiències es troben al portal Visit Vilanova.

Així, per exemple, s’ofereix un bateig de mar a vela, una sortida en caiac o en pàdel surf, veure una posta de sol des del mar o practicar submarinisme. Però també d’altres, com sortides a cavall, iniciar-se en el golf mitjançant el pitch&putt o diverses rutes urbanes per la ciutat.

Vilanova i la Geltrú també te un patrimoni que cal conèixer. Començant pel Museu del Ferrocarril de Catalunya, que alberga joies de la història del ferrocarril, com una bonica col·lecció de màquines o el primer Talgo. Però també la Biblioteca-Museu Víctor Balaguer, el Museu Romàntic Can Papiol, l’espai d’art modern Torre Blava-Espai Guinovart, l’Espai Far, el Centre Contemporani La Sala o el centre d’interpretació del romanticisme de la Masia d’en Cabanyes. Tots ells són assequibles amb el Ticket Museus VNG, que per un preu reduït de 10 euros permet visitar-los tots en un plaç de sis mesos.

Un dels plaers del visitants és passejar descobrint el seu ric comerç, com el del carrer Caputxins o d’altres eixos comercials. Així també es poden anar descobrint les cases dels indians, veritables joies dels vilanovins que van fer fortuna a les colònies.

Un dels aspectes més destacats i reconeguts de la vila és la seva gastronomia. En aquest sentit, son diverses les jornades que s’hi celebren al llarg de l’any, però potser la més coneguda és la Xatonada. El Festival del Xató de Vilanova glorifica el plat més típic del carnaval i de la ciutat, que normalment va marinat amb vins de la D.O. Penedès. Com bona vila marinera, el peix és fonamental en els restaurants de la localitat. Només cal anar als mercats per descobrir els productes del mar i de proximitat que s’ofereixen per comprendre la importància de la gastronomia a la zona. I no oblideu degustar un bon vermut abans del dinar!
Podeu veure el Calendari Enogastronòmic AQUÍ.

(Re) Descobrir Vilanova i la Geltrú és molt fàcil amb el web Visit Vilanova. Tant els agents de viatges com els turistes o visitants ocasionals poden conèixer les diferents formes de fer-ho, organitzar-se la visita, reservar allotjament o concretar les experiències que volen fer. El web, a més a més, està disponible en quatre idiomes (català, castellà, francès i anglès), la qual cosa  facilita encara més les visites dels turistes estrangers.

Articles relacionats

Comproveu també
Close
Back to top button