superior

abajo

EmpresesTransport

El car sharing amenaça a les rent a car

A les principals ciutats espanyoles hi ha més d’un vehicle per cada dos habitants. El lloguer de cotxe per hores a un particular està proliferant com sistema econòmic de mobilitat. El car sharing, que inicialment va sorgir per a residents ara pot estendre’s i donar servei a visitants-turistes.

Les companyies de rent a car i els professionals del taxi estan amenaçats per aquesta nova incursió de l’economia col·laborativa en el sector dels viatges i el turisme. Les administracions fomenten mesures entre els autòctons perquè utilitzin cotxes compartits per qüestions ambientals i de congestió de tràfic i per aquesta via el car sharing entre particulars pot anar guanyant terreny també en l’àmbit turístic.

Ara com ara és molt minoritari però a la ciutat de Madrid, per exemple, hi ha 1,9 milions de cotxes per a una població de 3,16 milions de persones i és absurd tenir un cotxe per no usar-ho. És qüestió de temps que els seus veïns decideixin treure profit econòmic d’ells i ho lloguin sense conductor.

Algunes companyies ja han trobat el seu negoci en aquest sector. Situen vehicles de lloguer en pàrquings urbans que recullen els seus clients contractant-ho via online. Fa 15 anys va sorgir a Barcelona Avancar, empresa degana a Espanya del car sharing.

A la Comunitat de Madrid es vol adequar la Targeta de Transport Públic perquè es pugui accedir als vehicles d’una de les empreses de car sharing que operen a la capital. L’ajuntament madrileny, per la seva banda, ofereix una tarifa plana per estacionar vehicles de car sharing a les zones d’estacionament regulat.

El món del taxi, molt hostil amb la plataforma Uber, mira de reüll el nou sistema que no fa una competència directa en no traslladar viatgers perquè el lloguer es realitza sense conductor. En aquest cas el funcionament incideix sobre les rent a car habituals.

Un cotxe per hores o per dies, no hi ha distinció; la reserva i el pagament en línia, ja sigui des d’un mòbil o ordinador; totes aquestes característiques són les que contempla la nova economia col·laborativa en plataformes com Uber o Airbnb.

Articles relacionats

Back to top button