superior

Destinacions

La dessalinitzadora dels hotelers de Lloret per omplir piscines

El projecte encara no té l’autorització de la Generalitat de Catalunya

Davant la incertesa que provoca la sequera a Catalunya i les restriccions que s’apliquen els hotelers de Lloret de Mar han presentat el seu projecte per utilitzar una dessalinitzadora mòbil d’aigua de mar per destinar-la a les piscines.

El sector turístic té prohibit omplir les piscines dels establiments, només si es fa amb aigua de mar seria possible. I en cas de fer-ho les instal·lacions no estan preparades per a una corrosió salina tan elevada ni tampoc per complir amb unes exigències tècniques que marca l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Ha estat per aquests dos motius que el Gremi d’Hostaleria de Lloret a decidit fer una passa endavant i buscar una dessalinitzadora portàtil perquè tracti l’aigua de mar i la subministri als establiments de la zona per garantir que les piscines restin obertes.

“Perillen molts llocs de treball i negocis, si no ho fa l’administració ho farem nosaltres”, ha sentenciat el president del gremi, Enric Dotras. El sector estava neguitós perquè en aquests moments estan negociant contractacions per a l’estiu i una temporada sense piscines no se la poden permetre.

Malgrat que la inversió, 1,5 milions d’euros, l’assumiran els hotelers que formen part del gremi, uns 120, l’ACA no ho té clar. Per ara la Generalitat diu que l’aigua ha d’anar primer a abastar el consum de boca per davant dels usos turístics.

Lloret de Mar és la destinació més important de la Costa Brava i un dels principals pols d’atracció turística de Catalunya i Espanya. Si fructifica la iniciativa de Lloret aquesta planta dessalinitzadora mòbil podria estar donant aigua per a piscines i per a consum humà el mes de maig. Segons el gremi les piscines no necessiten ni una quarta part de la producció de la planta, la resta es pot abocar a la xarxa pública d’aigua.

Articles relacionats

Back to top button