superior

Destinacions

Sevilla imita al Park Güell en cobrar entrades als turistes

L’Ajuntament de Sevilla estudia posar una entrada per accedir a la Plaça d’Espanya, un dels principals espais turístics de la ciutat. Segueix les passes de l’Ajuntament de Barcelona que ja va instaurar un sistema similar en el Park Güell, on els turistes han de pagar per entrar.

Això sí, el consistori vol que els empadronats a Sevilla i els que han nascut a la ciutat i província tinguin l’accés de franc. Amb la recaptació proposa finançar la vigilància 24 hores de plaça i la conservació dels edificis i el manteniment d’un espai catalogat com a Bé d’Interès Cultural (BIC).

En tractar-se d’un espai monumental compartit amb Patrimoni de l’Estat l’ajuntament ha posat sobre la taula aquesta opció: tancar la plaça als turistes i gestionar els ingressos de forma conjunta -25% per a l’Estat i 75% per a l’ajuntament-. El preu de l’entrada encara no s’ha comentat però la intenció del consistori no és que sigui dissuasiva, no vol espantar els turistes sinó que generin uns ingressos. Els cotxes de cavalls, tan típics de la ciutat, podran accedir com fins ara dins de les seves rutes turístiques habituals.  El sector hoteler i les agències de viatges ja s’han manifestat en contra de la mesura, així com l’oposició política municipal.

La Plaça d’Espanya és, amb la catedral, un dels atractius turístics més emblemàtics. Recentment va ser punt neuràlgic amb motiu de la gala dels Latin Grammy, també ha estat escenari de pel·lícules com Lawrence d’Arabia o Stars Wars II.

Barcelona cobrarà als turistes per accedir al Park Güell

Les restriccions del Park Güell redueixen un 75% els visitants

Articles relacionats

Back to top button