superior

Destinacions

Les restriccions del Park Güell redueixen un 75% els visitants

La limitació de l’accés a la zona monumental del Park Güell de Barcelona ha reduït les vistes de turistes de 9 a 2,3 milions. L’Ajuntament de Barcelona fa un balanç positiu en el primer any de la regulació d’aquest espai monumental de l’arquitecte Antoni Gaudí.

Segons afirmen, “s’han assolit els objectius marcats a l’inici de la nova ordenació, el 25 d’octubre de 2013”. Poc més de 2 milions de turistes han pogut accedir a l’espai. El consistori considera que s’ha racionalitzat l’afluència de públic i s’ha reduït la massificació.

L’ajuntament recorda que amb els 9 milions de visitants dels anys anteriors s’arribaven a la xifra de 1.200 persones simultàniament en un quart d’hora. Però també destaquen que aquest model d’ordenació només afecta el 7,9% de la superfície total del Park.

La zona monumental del Park Güell estava patint els problemes de la massificació i s’enfrontava al repte de la sostenibilitat de l’espai. Ara, segons fonts municipals, s’ha millorat l’experiència dels visitants i s’ha desplegat un pla global d’actuacions per millorar la conservació en el seu conjunt i l’entorn.

Des de l’inici de la regulació, fins a 30 de setembre,  la Zona Monumental del Park Güell ha rebut 2.377.920 visitants. El total de visitants suposa una ocupació del 68% sobre l’aforament total del Park. El 20,42% dels qui el visiten ho fan mitjançant les visites en grup, i un 4,85% són visitants gratuïts (titulars targeta rosa, escoles i Gaudir+BCN i  nens de 0-6 anys).

Llatinoamericans i europeus són els principals visitants. Els provinents de Catalunya i de la resta de l’Estat Espanyol no superen el 7%. Com a curiositat l’APP del Park Güell és la cinquena aplicació municipal més popular en descàrregues. L’aplicació, que permet una completa vista guiada per la Zona Monumental, està disponible en 7 idiomes.

Articles relacionats

Back to top button