superior

Transport

El Port de Barcelona assoleix les millors xifres de creueristes

Ha superat en un 13% el moviment de creueristes del millor any, el 2019

El Port de Barcelona ha tingut un trànsit de passatgers de 5,3 milions: 3,56 milions corresponen a creueristes – un 53% més respecte els 2,3 milions que va rebre el 2022-, i 1,73 milions han estat passatgers de ferri. Aquests resultats són les millores xifres que ha obtingut el Port de Barcelona, inclosa les etapes d’abans de la pandèmia.

Lluís Salvadó. President Port de Barcelona

Els creuers han estat clau pels bons resultats econòmics d’aquesta infraestructura: ha crescut en moviment de creueristes i ha caigut un 10% en mercaderies. Una dada important és que els bons resultats s’han aconseguit amb 803 escales, tres menys que l’any anterior, el que demostra que els vaixells han tingut una més alta ocupació. Amb tot això, el president del Port, Lluís Salvadó, ha valorat els resultats turístics de rècord i ha anunciat que l’adjudicació de la setena terminal de creuers es materialitzarà durant el primer semestre d’aquest any.

La infraestructura ha guanyat l’any 2023 un 34% de moviments de creueristes respecte el 2022 i un 13% més que el 2019 que va ser l’any rècord amb 3,1 milions. També els moviments en ferris han pujat gairebé un 9%. Per garantir la sostenibilitat de l’activitat de creuers a Barcelona les previsions són les de mantenir aquest 2024 els 800 vaixells i potenciar les rutes amb origen i final al Port de Barcelona per sobre de les que només fan escala.

Salvadó també ha volgut aclarir que els creuers que arribin a la ciutat no carregaran aigua. Es tracta d’un acord al qual han arribat amb les navilieres atesa la situació d’emergència per sequera que viu Catalunya. Es vol tancar així tot el debat sobre el consum d’aigua que realitzen els turistes i evitar polèmiques.

Articles relacionats

Back to top button