superior

Formació

La Diputació de Barcelona lidera projectes de sostenibilitat amb fons europeus

Entre els plans liderats per la pròpia corporació i els atorgats a municipis de la província, els ajuts arriben als 11,5 milions d’euros

El posicionament internacional de la Diputació amb temes relacionats amb la sostenibilitat turística no para de créixer. Els lectors de Comunicatur recordareu que l’esperat projecte de les “Vies Blaves Barcelona” ja va comptar amb un ajut de 4,5 milions d’euros dels Fons Next Generation 2021 de la Unió Europea mitjançant els Plans de Sostenibilitat Turística en Destinació (PSTD).

Un nou projecte PSTD anomenat “Espais naturals i turisme sostenible, una oportunitat per a la província de Barcelona” corresponent a la convocatòria del 2022 i, com l’anterior, tramitat a través de l’Estat, ha aportat 2 milions d’euros dels mateixos fons europeus.

Cal recordar que els PSTD tenen per objecte impulsar la transformació verda i digital al sector turístic, així com la millora en la seva competitivitat. La Diputació de Barcelona espera que aquests programes contribueixin decisivament a ser un revulsiu per a la dinamització econòmica i social del territori.

Quant a la convocatòria del 2023, la tercera extraordinària dels PSTD, s’acaba de tancar. Les propostes de la Diputació van encaminades a les destinacions prioritàries de sol i platja emmarcades dins del Pla Territorial de Catalunya.

Hi ha dues subcategories:
• Destinacions de sol i platja molt internacionalitzades
• Destinacions de sol i platja mixtes/residencials.

També hi ha marge per a les destinacions d’interior però amb recursos hídrics propers, com rius o llacs, perquè la prioritat dels PSTD d’enguany és el turisme blau i el turisme de sol i platja.

Un lideratge reforçat

Amb tots aquests programes, el posicionament internacional de la Diputació de Barcelona en la sostenibilitat turística és inqüestionable si recordem altres accions, com per exemple:

  • Ajuts als quals han accedit una seixantena d’ajuntaments de la província, assessorats en els seus projectes per la corporació provincial. En aquest cas els projectes es troben dins de l’Acció de Cohesió en Destinació 2022 presentada per la Generalitat amb iniciatives innovadores en l’àmbit de l’enogastronomia. Aquests projectes, també finançats amb fons Next Generation, rebran 1,2 milions d’euros.
  • La pròrroga per set anys més del lideratge de la Comunitat Temàtica de Turisme Sostenible del programa Interreg Euro-MED, conegut amb el nom de Community4Tourism. Pressupost de 5 milions d’euros, dels quals 843.000 els gestiona directament la Diputació. Veure notícia.
  • El Partenariat de l’Agenda Urbana Europea sobre turisme sostenible. Veure notícia.
  • No podem deixar de banda l’aposta des de fa anys de la Diputació de Barcelona per la Certificació Biosphere, que ha liderat i que ha portat a una important quantitat de municipis i empreses del territori.
En col·laboració amb la Diputació de Barcelona

Articles relacionats

Back to top button