superior

abajo

Destinacions

Especialització a la Val d’Aran

La Val d’Aran continua apostant per la renovació, en aquest cas, ampliant la seva oferta en turisme actiu i històric i actualitzant el seu web.

La Val d’Aran s’ha convertit en els darrers anys en una de les destinacions ideals per als cicloturistes. Per tal de satisfer les necessitats d’aquests visitants, s’ha creat un nou producte cicloturístic, “Le Dèfi Occitan”, que s’afegeix als itineraris “Pedals de Foc” i “Pedals d’Occitània”. Des de finals d’abril i fins a finals d’agost (època ideal per realitzar aquestes dues rutes), gairebé 2.500 persones ja les han fetes, xifra que suposa més de 9.400 estades.

La nova proposta, pensada per fer en un o dos dies, és una ruta de gairebé 200 quilòmetres amb 4.500 metres de desnivell, amb sortida i arribada a Biela, i que passa per alguns dels ports més importants de la zona.

A més, s’acaben de senyalitzar set ports de muntanya del territori: Aubért-Bassa d’Oles, Bossòst-Arres, Bossòst-Portihon, Es Bordes-Artiga de Lin, Pònt d’Arròs-Varrados, Pònt d’Arròs-Vilamós i Baqueira-Beret. La senyalització inclou dades com ara l’altitud de sortida i d’arribada, el desnivell, la distància, etc.

Apunt cultural

A banda del turisme actiu, la Val d’Aran continua impulsant també el tema cultural i des de fa poc forma part de la ruta del Pirineu Comtal, impulsada des de la Direcció General de Turisme.

Des de l’Empordà fins a la Ribagorça, amb el Pirineu com a teló de fons, aquesta ruta travessa paisatges i escenaris centrats en la història del naixement de Catalunya a les valls pirinenques catalanes entre els segles IX i XII.

Al llarg de la ruta s’han seleccionat els monuments, museus i conjunts medievals més emblemàtics de les comarques del nord de Catalunya. La ruta s’ordena per comtats. Per a cada comtat s’han triat un o dos punts destacats que es poden visitar en un dia. A més del patrimoni artístic, monumental i natural, es poden trobar propostes tant pel que fa a allotjament i gastronomia com a comerç i lleure.

Apunt tecnològic

El Conselh Generau d’Aran ha iniciat el procés d’adaptació del web de turisme per tal de desenvolupar nous portals on line especialitzats i amb més projecció internacional. Per als responsables de la Val d’Aran, "per a territoris petits com el nostre, Internet és un instrument massiu accessible per posicionar-se a nivell turístic, especialment a l’estranger".

Aquest projecte compta amb un pressupost de 130.000 euros, finançats majoritàriament per Turespaña.

Back to top button