superior

Aeri

Oneworld ja opera des de la T-1 de l’Aeroport de Barcelona

17 aerolínies de l’aliança Oneworld i d’altres independents han començat a operar des de la T-1 de l’aeroport del Prat, en la segona fase del traspàs de companyies des de la T-2. Aquesta instal•lació acollirà 36 companyies i el 70% del trànsit aeri de l’aeroport.

Després de l’estrena de la terminal el juny per part de 19 companyies del grup Star Alliance amb Spanair al capdavant, Oneworld tindrà una mitjana de 336 vols diaris a 43 destinacions nacionals. A més d’Iberia, volen des de la T-1 Air Nostrum, Vueling, American Airlines, British Airways, Finnair, Royal Jordanian, Avianca, L’AI i Royal Air Marroc. Altres companyies presents a la T1: les independents Ukraine International Airlines, Arkia, Atlas Blue, Air Algerie, Cityflyer Express, Israir Airlines i Iberworld Airlines. En un futur es traslladaran Tarom i Chech Airlines, que comparteixen codi amb Iberia.

També s’ha estrenat el pont aeri Barcelona-Madrid, a més de taulells de facturació i 15 màquines d’Auto ‘chek-in’; així com el Dic Sud, destinat a vols regionals i s’obriran 26 locals comercials.

Vueling aspira liderar El Prat

El president de Vueling, Josep Piqué, ha afirmat que el trasllat de la companyia a la T-1 servirà per a “consolidar” la posició de lideratge en l’aeroport del Prat. Som “la primera companyia del Prat, amb un 25 per cent de quota de vols, doblant a la següent companyia”, ha afegit Piqué.

El trasllat de Vueling al passadís central de la T-1 que ja s’ha fet efectiu permetrà a la companyia donar un “millor” servei als passatgers i contribuir al desenvolupament de la nova infraestructura, segons Piqué.

Per al 25 d’octubre, està previst que s’hi traslladin també a la T-1 les aerolínies de Sky Team (Air Europa).

La nova terminal facilita el transit dels passatgers i redueix el temps de rodada dels avions per la pista amb la consegüent reducció del temps dels vols. La T-1 té més de 544.00 metres quadrats de superfície, 166 taulells de facturació i al voltant de 12.000 places d’aparcament. Amb capacitat per processar 8.000 maletes per hora ha generat la creació de més de 3.000 nous llocs de treball directes.

L’Aeroport de Barcelona tindrà capacitat per fer 90 operacions de vol en una hora i algunes estimacions diuen que arribarà als 55 milions de passatgers anuals (amb el permís de la crisi, és clar)/Ag EP

Back to top button