superior

Transport

El nou aeroport Andorra la Seu d’Urgell, sisè aeroport de Catalunya

L’aeroport de la Seu d’Urgell ja pot operar vols comercials, ha aconseguit els permisos per treballar amb línies regulars, xàrters, aerotaxis i aviació privada. La infraestructura, que vol donar servei per la seva proximitat a Andorra, s’ha convertit en el sisè aeroport de Catalunya. Per ara cap companyia ha anunciat vols amb l’aeroport.

Lleida s’ha convertit en la primera província peninsular en tenir dues instal·lacions d’aviació comercial. La posada en servei d’aquesta infraestructura ha estat fruit de l’acord entre la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Foment i el Govern d’Andorra. Per convertir-se en aeroport comercial, fins ara operava com aeròdrom privat, ha calgut una inversió pública d’un milió d’euros per adaptar-se als requeriments exigits.

Segons el govern català, manté contacte amb 8 companyies especialitzades en vols corporatius que treballen en l’espais Schengen (la dimensió de la pista només permet avions d’un màxim de 50 places). L’aeroport encara no compta amb les autoritzacions del ministeri per volar fora d’aquest espai.

El govern andorrà assumirà la meitat de dèficit d’explotació de l’aeroport però amb un màxim de 300.000 euros anuals. A més subvencionarà amb 12 euros als 5.000 primers viatgers que tingui l’aeroport i amb 6 euros la resta. Les administracions andorrana i catalana volen impulsar l’aeroport i es coresponsabilitzen en les tasques de gestió i promoció. Han signat un acord pels propers 5 anys. Amb la posada en servei públic i comercial de l’aeroport s’obren possibilitats al sector turístic de la zona.

La Generalitat és la propietària de l’aeroport Andorra-la Seu d’Urgell que disposa d’una pista de 1.267 metres x 28 metres, una plataforma d’estacionament de 80.000 m2, aparcament exterior per a vehicles i una terminal de passatgers amb oficines i restaurants.

Articles relacionats

Back to top button