superior

abajo

Marítim

Els americans, objectiu dels ports catalans

El públic nordamericà està en el punt de mira tant de companyies navilieres que operen a Catalunya com dels mateixos ports catalans.

A Barcelona, fins a finals d’any es rebran 60 escales de la companyia IberoCruceros. Una de les principals novetats és una ruta transatlàntica per captar turistes americans de cara a la temporada d’hivern. El vaixell sortirà el 9 de novembre des de la capital catalana i passarà per les Canàries i per diverses ciutats brasileres.

Recorreguts pel Mediterrani, l’Adriàtic, l’Egeu i l’oceà Atlàntic segueixen sent apostes tradicionals de la naviliera que, per afrontar la crisi assegura oferir preus més assequibles en els tres vaixells que formen la seva flota.

Nou impuls al Port de Palamós

També el Port de Palamós es fixa en aquest mercat emissor. Aquest mes de març participa a la fira de creuers de Miami i, de cara a la tardor, organitzarà viatges de familiarització amb operadors de creuers turístics i responsables de companyies navilieres nordamericans.

A banda d’aquesta aposta pel públic americà, el Port de Palamós treballa en propostes de dinamització lúdica i comercial de la viladurant l’estada dels creuers; la creació d’una línia regular de transport marítim amb les Balears; la realització d’un estudi sobre l’impacte econòmic dels creuers a les comarques gironines; i la creació d’un protocol per a les estades de creuers turístics al port.

El port de Palamós té previstes per aquest any 35 escales de creuer amb un total de 33.000 passatgers. Aquestes xifres suposen un increment del 34% respecte a l’any passat i del 60% en comparació als darrers deu anys.

Back to top button