superior

Allotjament

El B&B serà legal a Catalunya passat l’estiu

El govern català tindrà aprovada la nova regulació turística que permetrà llogar de forma legal les habitacions en els domicilis particulars. Fa més de tres anys que es va anunciar aquest reglament que ha passat en diverses ocasions per exposició pública.

La nova consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha assegurat que el mes de setembre el decret de turisme que regula, entre d’altres aspectes, el lloguer temporal d’habitacions estarà ja aprovat. La fórmula de la vivenda compartida (home sharing) que en altres destinacions es conegut com Bed&Breakfast quedarà normalitzada.

Amb aquesta cobertura legal es posaran en el mercat alguns centenars de milers de places d’allotjament turístic més a Catalunya. Es tracta d’una reclamació d’Airbnb i els seus anfitrions que en un nombre molt important ofereixen aquest tipus d’allotjament.

L’any 2014 el mateix departament d’Empresa i Coneixement va sancionar Airbnb Online Services Spain, SL per comercialitzar habitacions individuals en domicilis particulars. En aquell moment recordaven que es tractava “d’una oferta il·legal fora de la normativa que no pot garantir la qualitat del servei a l’usuari”. Ara els criteris de l’administració han canviat coincidint amb la forta pressió que la plataforma està realitzat per tal de salvar una part essencial del seu negoci.

El decret que s’aprovarà al setembre porta quasi quatre anys d’endarreriments. En 2015 la Generalitat va explicar quines serien les línies de la nova regulació dels allotjaments turístics a Catalunya. Fins aquest setembre no s’haurà culminat la reglamentació.

Com a obligació, els B&B hauran de ser la residència principal del propietari que viurà dins l’habitatge amb els seus ostes. No podrà llogar totes les estances de forma individual sense que ell hi estigui residint. Aquesta oferta també estarà subjecta al cobrament de taxa turística i a romandre inscrita en el Registre de Turisme de Catalunya (RTC).

Articles relacionats

Back to top button