superior

Organismes / Política turística

Soria: “no està plantejat que pugi l’IVA al turisme”

El ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, ha afirmat que "no està plantejat que pugi l’IVA, i per descomptat no per part de qui pot plantejar-lo, que és el ministre d’Hisenda i el president del Govern". Planta cara així a l’allau de crítiques i preocupacions mostrades per empresaris i turoperadors internacionals. TUI, que porta a Espanya 5,4 milions de turistes cada any, ha amenaçat amb oferir als seus clients altres destinacions.

Per la seva banda, la Secretària d’Estat de Turisme, Isabel Borrego, ha assegurat que encara no hi ha cap decisió presa respecte a una possible pujada de l’IVA del sector turístic, malgrat les notícies aparegudes en els mitjans de comunicació.

La passada setmana després d’una trobada informal entre el secretari d’Estat d’Hisenda, Antonio Beteta i els periodistes van saltar les alarmes. "En cap moment s’ha dit que l’IVA del sector turístic hagi de pujar, les paraules de Beteta es van interpretar malament", ha subratllat Borrego.

En aquest sentit, la secretària d’Estat de Turisme ha matisat que, encara que la possibilitat està sobre la taula, està encara estudiant-se. "No hi ha cap decisió presa i serà finalment el Ministeri d’Hisenda el qual determini la idoneïtat d’aquesta mesura", ha indicat.

Borrego ha reconegut que el departament d’Hisenda està treballant en una reestructuració de l’IVA i, en aquesta línia, ha apuntat que en tot moment "es tindrà en compte que el sector turístic és bàsic per a la nostra economia". "La política turística és una política d’Estat", ha recalcat./Ag EP

Back to top button