superior

EmpresesFires i Congressos

“Els resorts de tot el món tenen el repte de canviar l’enfocament del turisme d’esquí pel turisme de muntanya”

Segons el secretari general de l’Organització Mundial del Turisme (OMT/UNWTO), Taleb Rifai, la muntanya és Font d’inspiració, tranquil•litat i pau. Els mountainlikers busquen aquesta pau a la muntanya, símbol de bellesa i creació i, per això, s’ha de realçar tot el seu valor i potenciar-lo de la forma més sostenible”. Definir aquest nou públic que visita la muntanya a l’estiu, els anomenats mountainlikers, és un dels objectius del 8è Congrés Mundial de Neu i Muntanya, que se celebrarà a Andorra els dies 9 i 10 d’Abril.

La muntanya es perfila, amb cada vegada més èxit, com un atractiu destí turístic. Aconseguir un equilibri estacional és el repte de prop de 2000 resorts d’uns 80 països de tot el món. Per l’UNWTO/OMT és imprescindible que els resorts tinguin una visió global de la muntanya que no es redueixi a l’esquí i que doni valor al conjunt del paisatge com a recurs turístic sostenible. Per la seva part, el ministre de turisme d’Andorra, Francesc Camp, afirma: “A Andorra esperem rebre cada vegada aquest tipus de turistes que, segons les dades que tenim, venen aquí perquè fugen de l’aglomeració i busquen esports de muntanya i oci”.

La 8ª edició del Congrés Mundial de Neu i Muntanya se celebrarà a la capital del Principat, Andorra la Vella, destí que es posa com a exemple de diversificació, tal i com explica el cònsol menor d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón: “L’estratègia que hem seguit és combinar la natura i les activitats a l’aire lliure amb una oferta de ciutat singular, que inclou cultura, shopping i gastronomia”. Per Taleb Rifai, Andorra “és el millor exemple de l’estratègia a seguir pel que fa a la desestacionalització en destins de muntanya”.

El Centre de Congressos d’Andorra la Vella serà el lloc on els experts internacionals compartiran les seves experiències i coneixements, en una trobada que s’erigeix com el major fòrum de debat de turisme de muntanya. Des de 1998, l’OMT/UNTWO i el Principat d’Andorra organitzen aquest Congrés, que té un gran éxito de participació entre els professionals del sector./ Notícia emesa pel Congrés Mundial de Neu i Muntanya

Articles relacionats

Back to top button