superior

Destinacions

Lloret de Mar adapta la seva oferta hotelera per acollir cicloturistes en temporada baixa

Actualment la destinació compta amb set hotels especialitzats en aquest segment de mercat i sis més estan adaptant les seves instal·lacions.

Lloret de Mar està certificat com a destinació de turisme esportiu des de l’any 2006 i cada any des del sector públic i privat s’ha anat invertint en la millora de les instal·lacions i l’adaptació progressiva a cada una de les necessitats que les diferents modalitats esportives necessiten.

Un dels esports pels quals Lloret de Mar està apostant més els darrers temps és el cicloturisme, pràctica amb la qual la destinació ja té una llarga vinculació com a seu d’esdeveniments nacionals i internacionals com la Setmana Catalana de Ciclisme, la Volta a Catalunya o la Vuelta a España i també com a destinació per a estades o concentracions de grups europeus, principalment dels països del centre i el nord d’Europa, que vénen atrets per l’atractiu de les rutes cicloturistes que ofereix la província de Girona.

La progressiva especialització de Lloret de Mar inclou l’adaptació a les necessitats d’aquests usuaris pel que fa a allotjament amb serveis com poden ser menús rics en carbohidrats, aparcaments específics per poder penjar les  bicicletes, eines per a tot tipus de reparacions, mànegues per la seva neteja i servei de manteniment, entre d’altres. Actualment Lloret de Mar disposa de set hotels completament adaptats i 6 hotels més estan en procés d’adaptació, el que en paraules de Jordi Orobitg, regidor de Turisme, “mostra el recorregut que té aquest esport com a negoci econòmic”.

Quant a rutes de cicloturisme, s’ha realitzat un esforç per promoure rutes atractives i segures, amb una bona senyalització. De fet, de les dotze rutes presentades en el plànol de rutes cicloturistes de Catalunya, cinc surten de Lloret de Mar i una sisena hi passa durant el seu recorregut.

L’estudi del Parlament Europeu sobre cicloturisme ha xifrat que hi ha 2.300 milions de viatges cicloturistes a Europa, dels quals 20,4 milions inclouen pernoctació. L’impacte econòmic està xifrat a Europa en 44.000 milions d’euros a l’any./ Noticia emesa per Lloret Turisme

Articles relacionats

Back to top button