superior

Estudis

Un Nadal que es tanca amb ocupacions d’entre el 80% i la plena ocupació

La campanya turística de les festes de Nadal s’ha tancat a Catalunya amb uns resultats positius. Les ocupacions mitjanes han superat el 80% i en alguns casos ha arribat a la plena ocupació.

Les estacions d’esquí i les destinacions de muntanya han estat les que han obtingut millors resultats. El turisme rural i els hotels han superat el 85% en pràcticament tots els territoris. L’esquí ha tancat un dels seus millors anys per a aquestes dates. El primer balanç xifra en 350 mil els esquiadors que han rebut durant les festes.

Baqueira Beret ha superat el rècord de visitants en un sol dia amb 20.000 esquiadors. Altres estacions també han tingut en alguns dies puntuals xifres que no aconseguien des de feia anys. Els hotels propers a les estacions en alguns casos han arribat al 100%

Entre Baqueira i la Molina, les dues estacions catalanes amb més afluència, sumen més de la meitat dels visitants de les pistes de Catalunya. Quasi arriben a la xifra dels 200 mil visitants fins el Nadal.

Tot i que les ocupacions varien segons les zones, els resultats generals han estat dels millors dels últims anys. Pel que fa al turisme rural, les dates de Cap d’any s’han convertit en el millor moment pel sector. El turista intern ha mantingut uns bons resultats aquestes festes que per Cap d’Any han fregat la plena ocupació.

El litoral també ha tingut bons resultats tot i que les ocupacions han estat més modestes i bona part dels establiments no obren durant l’hivern. A la Costa Brava superiors al 50% i a la Costa Daurada per sobre del 60%. Els càmpings també s’ha sumat als bons resultats d’ocupació aquest Nadal.

Articles relacionats

Back to top button