Hotels

Les grans cadenes hoteleres es fixen en el Marroc per a la seva expansió

El Marroc és una destinació que desperta l’interès de les principals cadenes hoteleres del país, que la veuen com un mercat estratègic amb un gran potencial de creixement.

Recentment, la catalana Husa Hotels ha anunciat que participarà en la propietat i gestionarà un hotel a Marràqueix de més de 200 habitacions, que obrirà les seves portes l’any 2010. Aquest serà el primer hotel de la companyia de Joan Gaspart al Marroc que anirà de la mà d’un fons d’inversió local especialitzat en operacions en actius turístics.

D’altra banda, Barceló Hotels ha signat un acord amb el banc marroquí Attijariwafa Bank per obrir, en els propers tres anys, cinc establiments a diferents ciutats del país nord-africà, el primer dels quals se situaria a Marràqueix. Les altres destinacions que entren en els plans de Barceló en aquest país són Fez, Tànger i Rabat.

Els turistes espanyols suposen el 21% dels prop de 7,5 milions de visitants que anualment rep el Marroc. L’any passat, 1.600.000 espanyols van visitar el país magrebí, xifra que supera en un 14% la de l’any anterior i es preveu que la tendència anirà en augment a mida que millorin les comunicacions i les infraestructures entre tos dos països.

Segons va afirmar el ministre d’Indústria marroquí, Ahmed Reda Chami, a la recent trobada “Le Maroc Iberique 2008” que va tenir lloc a València, el seu objectiu de cara 2010 és augmentar fins als 10 milions la xifra de turistes que visiten el país. I per aconseguir-ho es considera fonamental la inversió de les empreses espanyoles en nous complexos hotelers o camps de golf.

Back to top button