superior

abajo

Empreses

La indústria MICE, un sector que deixa importants ingressos

En els darrers dotze mesos, 1,5 milions de viatgers han visitat Catalunya per motius de negoci, generant una despesa que supera ja els 1.700 milions d’euros. Atrau un client de qualitat i alt poder adquisitiu.

Aquestes dades s’han donat a conèixer durant la segona edició del Connecta 2018 que ha reunit a firaReus més de 200 professionals del segment MICE per impulsar el turisme de reunions a Catalunya. Els organitzadors comenten que es tracta d’un dels productes clau per desestacionalitzar el flux turístic anual, donat que el seu rati de concentració estival és només del 30%.

En el conjunt de Catalunya, Barcelona té un pes clau, ja que segons l’International Congress and Convention Association (ICCA) l’any 2017 va ser la primera ciutat organitzadora d’esdeveniments i reunions a nivell mundial. De fet, la capital catalana va atraure l’any passat 2.134 congressos i convencions (+10,5%), on van participar 675.000 delegats (+14%). A més, l’activitat de reunions va créixer un 8,1%.

Un dels reptes de Catalunya en MICE és diversificar el turisme de congressos per tot el territori. Barcelona és el gran pol d’atracció però la resta està preparada també per acollir esdeveniments.

L’objectiu del Connecta 2018 ha estat “cocrear i innovar per reforçar aquesta indústria i seguir impulsant la competitivitat d’aquest sector a nivell internacional”. La jornada ha buscat “introduir la cultura digital en el sector empresarial i promoure el creixement del turisme de negocis”.

També en tractar-se d’una oferta globalitzada les destinacions han de ser molt competitives i cada vegada és més difícil posicionar-se per l’aparició de noves destinacions a nivell mundial.

Articles relacionats

Back to top button