superior

Mercats

Cuba es prepara per ser la gran destinació turística del Carib

La nova situació entre Estats Units i Cuba afavorirà que l’illa doni un salt exponencial com a destinació turística en el Carib. El president Barack Obama ha anunciat que hi haurà una relaxació dels restriccions de viatges i els nord-americans podran viatjar a l’illa amb facilitat i utilitzar les seves targetes de crèdit.

Després de 50 anys d’aïllament i embargament Cuba es prepara per rebre a un mercat d’un potencial incalculable. Fins avui tenia vetat a un emissor de milions de clients que ara tindran l’opció d’incorporar en les seves vacances de sol i platja aquesta destinació del Carib. Empreses espanyoles amb interessos a Cuba es podran beneficiar d’aquesta oportunitat. D’entrada, l’augment de turistes d’EUA provocarà una pujada en els preus de l’allotjament a causa de l’increment de visitants.

El turisme és la segona activitat econòmica del país i són empreses espanyoles les principals que treballen aquest sector. En aquests moments hi ha més d’una dotzena de cadenes hoteleres espanyoles a Cuba que han realitzat inversions i que ara es poden veure recompensades amb un increment de la seva rendibilitat. Les cadenes Meliá i Iberostar lideren la presència espanyola a Cuba amb gairebé 40 establiments entre les dues.

Cuba no supera els 3 milions de turistes anuals i el negoci turístic ronda els 1.800 milions d’euros. Canadà, amb més d’un milió de turistes, és el principal emissor de Cuba. Tot indica al fet que en una situació normalitzada EUA generaria diversos milions de turistes fàcilment. Actualment Espanya és el setè mercar emissor de l’illa.

Una conseqüència paral·lela a aquesta nova situació de les relacions internacionals podria ser l’entrada  d’inversió dels grans grups turístics nord-americans. Marriott, Hilton, Best Western o Hyatt són candidats. La capacitat hotelera de l’illa haurà de créixer en els propers anys i EUA ja té experiència en destinacions de sol i platja com  Jamaica. Cuba compte tan sols amb poc més de 60 mil places i espera incrementar la seva planta hotelera en un 30% en els propers cinc anys.

Articles relacionats

Back to top button